teisipäev, 14. märts 2023

Märtsikuu lugemissoovitus

 









Rebecca Serle. „Viie aasta pärast“ (Rahva Raamat, 2022)

288 lk

 

Kus sa näed ennast viie aasta pärast? Just selline küsimus esitatakse ambitsioonikale Danniele tema unistuste töökoha intervjuul. See on küsimus, millele naisel on hoolikalt valmis mõeldud vastus varnast võtta. Järgnevad viis aastat on Dannie vaimusilmas selgelt lahti rullunud: ta teeb advokaadina karjääri, on abielus oma armastatud mehega ja elab piirkonnas, mis taskukohane vaid kõige edukamatele. Pärast paljulubavat töövestlust ja peigmehe muinasjutulist abieluettepanekut näib, et Dannie elu kulgeb soovitud suunas. Kuid oma elu ühel parimal õhtul uinudes ja see järel ärgates, leiab naine ennast hoopis teisest korterist, täiesti võõra mehe seltsist. Endiselt on 15. detsember, kuid aastaarv on 2025 – viis aastat tulevikus. Pöörasest ja kõhedalt reaalsena tunduvast unenäost ärgates tunneb Dannie aga, et tegu oli millegi enama, kui pelgalt unenäoga. Pragmaatilise loomuga naine otsustab nähtu unustada, kuid Dannielegi üllatuseks on see raskem, kui ta arvata oskab. Aastad mööduvad, kuid Dannie mõistuse tagasoppides eksisteerib endiselt nähtud nägemus teisest elust. Kõik seni saavutatu lööb täielikult peapeale see, kui naise parim sõbranna Bella tutvustab oma uut peigmeest, kelleks pole keegi muu, kui mees Dannie unenäost…

„Viie aasta pärast“ on ootamatu ja südamlik romaan sõprusest, armastusest ja ustavusest. Tegu on kahtlemata armastusromaaniga, kuid seda hoopis üllatuslikul viisil. Dannie lugu tuletab meelde, et inimene on elumere lainete loksutada ja vahel selgelt piiritletud ning planeeritud tulevikul võivad olla meile hoopis teised plaanid.











Sarah Bonner. „Minu teine mina“ (Eesti Raamat, 2022)

 

Megan ja Leah on äravahetamiseni sarnased kaksikõed, kuid identne välimus on ka ainus, mis neid kaht ühendab. Juba aastaid pole õed omavahel suhelnud, põhjuseks aastatega hoogu kogunud vimm, mis sai alguse juba teismeeas. Megan tunneb, et kaksikõde on talle ebaõiglaselt alati kaikaid kodaratesse loopinud ning teinud kõike, et tema õnne rikkuda. Distantsi lisab õekeste vahele seegi, et nende elud on kulgenud täiesti erinevatel radadel. Megan on abielus abikaasaga, kes väljastpoolt vaatlejale näib karismaatilise džentelmenina, kuid kes tegelikult on manipulaatorist julmur. Leah seevastu elab unistuste elu, olles õdede noorusest jutustava populaarse raamatu autor, tänu millele supleb ta rahas ja naudib meesaustajate tähelepanu. Kui  Megan avastab oma abikaasa telefonist seksikad fotod oma kaksikõest, tunneb naine, et õde on üle piiri läinud. Minnes Leah käest aru pärima, puhkeb nende vahel tüli, mis lõppeb õe surmaga. Et juhtunut varjata, teeb Megan midagi pöörast – ta astub Leah rolli. Kahe elu vahel pendeldamine tundub alguses isegi õnnestuvat, kuid siis tabab maailma koroonaviirus ja ranged liikumispiirangud ähvardavad Megani hoolikalt ettevalmistatud plaanid ära rikkuda.

Psühholoogilise põneviku „Minu teine mina“ pahelisele peategelasele pole raske kaasa tunda. Tema šokeerivast teost hoolimata väärib imetlust, et Megan ei kohku millegi ees tagasi, saavutamaks palju ihaldatud vabadus ja õnn. Paratamatult hakkab lugeja südikale naisele kaasa elama ja loodab koos Meganiga, et tema plaan õnnestub.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar